00

ÇORLUDA ARADAĞIN HER ŞEY

  • 32.2016
  • 34.6750
  • 40.4180
Marmara'ya Sıcaklık Uyarısı Geldi
Marmara'ya Sıcaklık Uyarısı Geldi

Marmara'ya Sıcaklık Uyarısı Geldi

 Meteoroloji Uyardı

 Hava sıcaklığının ülke genelinde hissedilir derecede artacağı, güney ve batı kesimlerde mevsim normallerinin 5 ile 10, diğer bölgelerde 2 ile 6 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

 Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre 11.07.2023 Salı günü batı kesimlerden başlayarak ülkemizin sıcak hava dalgasının etkisine gireceği tahmin ediliyor. Hafta ortasından itibaren sıcaklıkların Marmara, Ege ve Akdeniz'de mevsim normallerinin 5-10 derece, diğer bölgelerde 2-6 derece üzerine çıkması bekleniyor.

Dışarıda Dikkatli ve Tedbirli Olunmalı

"Sıcak hava dalgası nedeniyle, Marmara, Ege ve Akdeniz Bölgelerimizde yaşayan kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocuklar başta olmak üzere vatandaşların günün en sıcak saatleri olan 11 ile 16 saatleri arasında dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir."

Çorlu Belediyesi'nden Bilgilendirme

"12 Temmuz Çarşamba gününden itibaren bölgemiz sıcak hava dalgasının etkisinde olacaktır. 35°C'nin üstüne çıkması beklenen sıcaklıklar sebebiyle özellikle 10.00-17.00 saatleri arasında dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Acil olmadığı sürece hasta, yaşlı ve çocukların dışarıda bulunmaması rica olunur."

Sokak Hayvanları Unutulmasın

 Çorlu Belediyesi "Sokaktaki can dostlarımıza su vermeyi unutmayalım." şeklinde hatırlatmada da bulundu.